May 2017

18
Май
2017
РУО

Расте талантливо „IT“ поколение в Пазарджик

Националната олимпиада по информационни технологии със своите 5 категории: „Мултимедия“, „Уеб сайт“, „Интернет приложения“, „Приложни програми“ и „Мултимедийни приложения“ е истинската академия за обучението на учениците в областта на създаването и използването на софтуер. Вече девет години ученици от  Пазарджик представят достойно региона и печелят лауреатски звания и призови места.

23
Май
2017
РУО

Честит празник на славянската писменост и на българската просвета и култура!

Скъпи учители и ученици, уважаеми творци на българския дух,

            Честит празник на славянската писменост и на българската просвета и култура!

24
Май
2017
РУО

ПОЧЕТНО ОТЛИЧИЕ „НЕОФИТ РИЛСКИ“ – 2017 ГОДИНА

По повод 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост, Валентина Кайтазова – началник на РУО-Пазарджик, връчи почетното отличие „Неофит Рилски” на следните педагогически специалисти от област Пазарджик:

Таня Благова, директор на ПГИМ – гр. Пазарджик;

Ани Василева, директор на СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – гр. Велинград;

Валентина Малинова, ст. учител по информатика и информационни технологии в ПМГ „Константин Величков“, гр. Пазарджик;

30
Май
2017
РУО

Областна педагогическа конференция

    На 30 май 2017 г., в 13,30 часа в Пленарна зала на Община Пазарджик се открива Областна педагогическа конференция под мотото „Учене през целия живот – от малки до големи” с представяне на добри практики по изпълнение на Националните стратегии на МОН. Конференцията е двудневна – 30 и 31 май 2017 г., организирана от РУО – Пазарджик и Община Пазарджик.

    Основната идея е работа по изпълнението на Националните стратегии на МОН, съхраняване и обогатяване на добрите традиции, популяризиране на иновативни педагогически модели и добри педагогически практики, с цел осигуряване на възможност за равен достъп и качествено образование на децата и учениците.