April 2017

11
Апр.
2017
РУО

Престижна награда на Международна Фондация „Св. св. Кирил и Методий“

Вече 23 години Международна Фондация „Св. св. Кирил и Методий“ връчва ежегодно две награди на учители от България за особени  заслуги в откриването и развиването на ученическия талант в областта на математиката и информатиката. Наградите се връчват на Националния форум на Съюза на математиците в България - пролетната конференция.

18
Апр.
2017
РУО

За първи път в България тръгва ВЛАК НА БУКВИТЕ за 24 май

“Холдинг БДЖ” ЕАД стартира проект по повод Деня на славянската писменост 24 май под надслов „Влак на буквите”. За първи път в историята си, железницата подготвя не просто атракционно пътуване, а специална програма, посветена на празника.

Ще направим благотворително пътуване до Банкя с ретро-локомотива Баба Меца, който и до днес е най-мощният парен локомотив в Европа и на него като огняр е работил поетът Никола Вапцаров в продължение на три години.

18
Апр.
2017
РУО

Първо национално състезание по статистика за ученици от 10-и до 12-и клас

Националният статистически институт подготвя първото национално състезание по статистика за ученици от 10-и до 12-и клас на средното образование. Състезанието е предварителен етап на Европейската олимпиада по статистика, която ще се проведе в държавите- членки на ЕС, през първата половина на 2018 година. Периодът съвпада и с българското председателство на ЕС.

Целта на провеждането на състезанието е:

18
Апр.
2017
РУО

Покана за Областна педагогическа конференция под мотото „Учене през целия живот– от малки до големи”

ПОКАНА
за  Областна педагогическа конференция под мотото
„Учене през целия живот – от малки до големи”
с представяне на добри практики по изпълнение
на Националните стратегии на МОН -
 гр. Пазарджик – 30 и 31 май 2017 година

 
 На 30 и 31 май 2017 година РУО– Пазарджик, съвместно с Община Пазарджик, организират в град Пазарджик Областна педагогическа конференция под мотото „Учене през целия живот – от малки до големи” с представяне на добри практики по изпълнение на Националните стратегии на МОН.

20
Апр.
2017
РУО

Български географски фестивал- Пазарджик 2017

За трета поредна година от 21 до 23 април 2017 г. в град Пазарджик ще се проведе Български географски фестивал.  Предстои да се съберат стотици учители, ученици, студенти, научни работници и приятели на географската наука от цялата страна за няколко дни в поредица от образователни и научнопопулярни събития. Всяка година фестивалът се провежда на различно населено място на България в зависимост от инициативността на местната географска общност. Първото му издание бе в град Ямбол, а второто – в град Казанлък.

24
Апр.
2017
РУО

Панорама на професионалното образование – 2017 год.

От 20 до 22 април в гр. Пловдив се проведе деветото издание на националната Панорама на професионалното образование – 2017 год. В рамките на три дни ученици от професионалните гимназии в цялата страна участваха в заключителните етапи на националните състезания по професии.