May 2016

04
Май
2016
РИО

НАЦИОНАЛЕН УЧИТЕЛСКИ СЪБОР

            На 19 юни 2016 г. ще се проведе НАЦИОНАЛЕН УЧИТЕЛСКИ СЪБОР в зала „Армеец“, гр. София.

Целта на събора е: Отваряне на образователната система към потребностите на обществото  и повишаване на общественото признание на учителската професия

Задачи:

1. Приемане на харта на българския учител.

  1. Повишаване информираността и съпричастността на обществото за предстоящите промени в образованието.
  2. Създаване на обща визия за осъществяване на образователните промени.

4. Осигуряване на подкрепа от НПО, синдикати, родителски организации, медии за осъществяване на промените.

11
Май
2016
РИО

ВИПУСК DSD 2016 година на ЕГ „Бертолт Брехт” гр. Пазарджик

На 4 май т.г. зрелостниците от ЕГ”Бертолт Брехт” получиха  дългоочакваните си немски езикови дипломи, удостоверяващи ниво на владеене на немски език B2/C1, съгласно Общата европейска езикова рамка и осигуряващи им директен достъп до всички университети в Германия, Австрия и в други европейски страни с обучителни програми на немски език.
16
Май
2016
РИО

Проведе се Деветата научно-практическа конференция „Водим бъдещето за ръка - заедно с нашите деца“ – гр. Пазарджик, 11 – 13 май 2016 г.

Проведе се Деветата  научно-практическа конференция „Водим бъдещето за ръка - заедно с нашите деца“ – гр. Пазарджик, 11 – 13 май 2016 г., организирана от Министерство на образованието и науката и РИО – Пазарджик, със съдействието на Община Пазарджик

 

17
Май
2016
РИО

Националната кампания „Написаното остава. Пиши правилно!“

Ученици от Х клас на ПГИМ – Пазарджик организираха празник на грамотността на 11 май 2016 г. в центъра на града. Изявата е част от националната кампания „Написаното остава. Пиши правилно!“ на Института за български език „Проф. Любомир Андрейчин“ при Българската академия на науките.
20
Май
2016
РИО

24 май - Празник на славянската писменост, на българската просвета и култура

         С гордост, упование и надежда посрещаме този майски ден, озарен от светлината на един духовен подвиг – делото на първоучителите Кирил и Методий, сътворили буквите български и спасили рода ни от безпросветност и забвение.                   

         С благоговение отдаваме почит пред силата на писаното слово и мощта на знанието, които  крепят устоите на нацията и откриват нови духовни хоризонти.

          С вълнение се докосваме до светостта на солунските братя, защото ние сме отговорни пред оставеното от тях безценно духовно наследство.