January 2016

07
Ян.
2016
РИО

НАЦИОНАЛНА СЕДМИЦА НА ЧЕТЕНЕТО В УЧИЛИЩАТА И ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ ОТ ОБЛАСТ ПАЗАРДЖИК 07-12 декември 2015 година

“Свикне ли човек на млади години да дружи с хубавата книга, обикне ли изкуството, той има душевна опора за цял живот.”

Асен Босев

Наричат книгата  "прозорец към света". Не е случайно – знаят го възрастните, трябва да го разберат и децата. В Националната седмица на четенето се опитахме да им помогнем да усетят магията на книгата по един различен начин.

13
Ян.
2016
РИО

Театрална група "Звезди"

Всичко започна през 2012 година, когато ние за първи път се качихме на театралната сцена. Чувството беше неописуемо, а вълнението безкрайно.  И сега, 3 години по-късно, получихме най-хубавия коледен подарък, в което сме единодушни - спечелихме участие в международен фестивал. Единствени от цялата страна, ние - учениците от 11б клас в паралелка с интензивно изучаване на немски език към СОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – гр. Велинград, успяхме.
15
Ян.
2016
РИО

Обмяна на опит в Сърбия

Ученици от 12 клас на ПГГС „Христо Ботев“ Велинград, бяха на учебна практика и обмяна на опит в побратименото горско училище Шумарска скола – гр. Кралево, Република Сърбия.

Там учениците разгледаха материалната база на училището и посетиха интересни обекти в Сърбия, свързани горското и ловно стопанство и с професионалното обучение на децата.

26
Ян.
2016
РИО

Дванадесетокласникът Веселин Андреев от МГ „Константин Величков“-Пазарджик получи най-високото отличие за представяне в УчИМИ на БАН

Повод за гордост в образователната система на регион Пазарджик и в Математическата гимназия отново стана дванадесетокласникът Веселин Андреев. Под научното ръководство на учителката по математика Даниела Монова, ученикът  представи проект на XVI – тата Ученическа конференция на Ученическия институт по математика и информатика на БАН, която се проведе от 15 до17.01.2016г.
27
Ян.
2016
РИО

Стая на веселието

На 14.01.2016г. в ОУ „Васил Левски“, с. Звъничево, община Пазарджик тържествено бе открита модерно оборудвана „Стая на веселието“ , обзаведена по спечелен проект по Национална програма „Училището – територия на учениците”, модул „Подкрепа на целодневното обучение на учениците от начален етап” на стойност 10 000 лв.