November 2015

01
Ноем.
2015
РИО

Честване на 1 ноември - Ден на народните будители в СОУ „Георги Бенковски” -- Пазарджик

По повод празника  на народните будители в СОУ „Георги Бенковски”- Пазарджик, под мотото „Народните будители и ние”, бяха проведени редица инициативи:
03
Ноем.
2015
РИО

Дискусия на тема „Ролята на приемствеността между ІV и V клас в обучението по български език и литература за повишаване на грамотността“

На 02 ноември 2015 г., в зала на РБ „Никола Фурнаджиев“ – град Пазарджик, по инициатива на старши експертите по български език  и литература и по начално образование в РИО-Пазарджик, се проведе дискусия на тема „Ролята на приемствеността между ІV и V клас в обучението по български език и литература за повишаване на грамотността“. Основните насоки, в които протекоха разговорите, бяха:

12
Ноем.
2015
РИО

DSD училище вече и във Велинград

     От 26.10. до 28.10.2015г. в гр. София се проведе поредната годишна конференция на DSD училища в страната. В конференцията се включиха вицепрезидентът на Република България г-жа Маргарита Попова, зам. министърът на МОН г-жа Ваня Кастрева, главният експерт по ЧЕ в МОН г-жа Анна Арсениева, посланикът на Федерална република Германия негово превъзходителство Детлеф Лингеман, г-н Маркус Хаас – завеждащ отдел култура и връзка с медиите към немското посолство, а конференцията бе ръководена от г-н Йорк Кастнер – консултант координатор за изучаване на немски език в България.

24
Ноем.
2015
РИО

Двадесет и трети национален ученически конкурс под наслов: “Съединението прави силата” 2015

На 12.11. 2015 год., в Концертната зала  на 18. СОУ „Уилям Гладстон“ в столицата, се проведе официална церемония по награждаването на класираните  участници в XXIII издание на Националния ученически конкурс под надслов „Съединението прави силата“, организиран от Национален клуб „Родолюбие“  със съдействието на Министерството на образованието и науката, Синдиката на българските учители, Историческия факултет на СУ “Св.

27
Ноем.
2015
РИО

Националното състезание по ключови компетентности по природни науки

В град Ямбол се проведе Националното състезание по ключови компетентности по природни науки (физика, химия, биология). В надпреварата участваха 60 ученици от 28 области в страната. Според регламента на състезанието всеки регион взе участие с двама състезатели – ученици, избрани от експерти в съответните инспекторати.