October 2015

19
Окт.
2015
РИО

XII МЕЖДУНАРОДЕН МЛАДЕЖКИ ГОРСКИ КОНКУРС

От 27.09.2015год до 03.10.2015год в град Суздал - Русия се проведе XII Международен младежки горски конкурс. Той се провежда ежегодно от 2004 год. Конкурсът си поставя за задача:
20
Окт.
2015
РИО

Учители от ПГИМ и ПГМЕТ - Пазарджик на обучение в CERN

         Румяна Ангелова-учител от Професионална гимназия по икономика и мениджмънт, инж. Фанка Русева и инж. Ана Семерджиева учители от Професионална гимназия по механоелектротехника бяха сред 39-те участници в Квалификациония курс в ЦЕРН-Женева за обучение на учители по учебните предмети „Информатика“ и „Информационни технологии“ от общообразователната подготовка и на учители по професионална подготовка в областите на образование „Техника“ и „Информатика“ от Списъка на професиите за професионално образование.
31
Окт.
2015
РИО

Първи ноември – Ден на народните будители

        Този ден носи в себе си спомена за личности на български книжовници, просветители, борци за национално освобождение, за които силата на знанието и светлината на просвещението са били духовни ориентири и опора в моменти на житейски и исторически изпитания. На Първи ноември си спомняме родовите корени, но този ден има не само минало. Той е част от нашето днес и от нашето утре, защото отправя недвусмислено послание - да съхраним най-безценното, което ни е запазило като народ – духовността.