May 2015

07
Май
2015
РИО

МЕЖДУНАРОДЕН УЧЕНИЧЕСКИ КОНКУРС „ЗАЕДНО В ХХІ ВЕК”

Фондация  „Устойчиво  развитие за България”, Синдикатът на българските учители, Централният съвет на Българския антифашистки съюз, Националният дворец на децата, Федерацията за приятелство с народите на Русия и ОНД, Сдружение на приятелите на Русия „Ал. Невски”, Национално Движение Русофили, Форум „България – Русия”, Федерация „Съюз на съотечествениците”, МКДЦ „Дом на Москва в София”, Руският културно-информационен център, Съюз на приятелите на България – Москва, Санаторно оздравителен комплекс „Камчия” ЕАД,

Международна обществена организация

11
Май
2015
РИО

Училището в село Бяга има 150 годишна история

По повод своя 150 годишен юбилей ОУ "Христо Ботев" - с.Бяга организира математически двубой, в който се включиха седмокласници от ОУ "Христо Ботев" - с.Бяга и от СОУ "Народни будители" - гр.Брацигово.
12
Май
2015
РИО

Ученици от Математическа гимназия запазиха традицията област Пазарджик да има отличници на националната олимпиада по информационни технологии

За седма поредна година ученици от Пазарджик се наредиха между първите  “IT” олимпийци в страната.
Екипът на Атанас Куртаков и Александър Горанов – ученици от XII клас на  МГ„Константин Величков“- град Пазарджик, се  класира на 10 място в категория „Приложни програми“ на проведения  от 8 до 10 май 2015г. в гр. Монтана  национален кръг на XIII Национална олимпиада по информационни технологии

14
Май
2015
РИО

65 години от създаването на ПУИ „Иван Вазов“- гр.Пазарджик

Днес е особено важен ден за всички нас, защото честваме 65 години от създаването на ПУИ „Иван Вазов“.

В този ден отдаваме значимото на нашия патрон Иван Вазов – този майстор на словото, който обезсмърти героичното ни минало.

Един велик българин,  учил поколения назад и продължава да бъде актуален и в наши дни.

С какво?

19
Май
2015
РИО

DSD-ДИПЛОМИРАНИТЕ

На 7 май т.г. в една от залите на Художествената галерия „Станислав Доспевски“  в Пазарджик 49 ученици получиха своите езикови дипломи, удостоверяващи ниво С1 на владеене на немски език в съответствие с общоевропейската езикова рамка. DSD дипломата им осигурява директен достъп до университетско обучение в Германия и Австрия. Гости на тържеството бяха г-жа Веселка Боева и г-жа Нанева от РИО, гр.
19
Май
2015
РИО

ЦЕНТЪР ЗА КАНДИДАТСТУДЕНТСКА ПОДГОТОВКА И ИНФОРМАЦИЯ

В духа на добрата традиция за 20-ти път и тази година, Националният център за кандидатстудентска подготовка и информация (ЦКПИ), открива в гр. Пазарджик свой офис, който предлага следните услуги:

- актуална информация за висшите училища в България (справочници, конспекти за изпити, учебни помагала);

- избор на специалности (социална характеристика на специалността и реализация на пазара на труда);

- информиран избор на висше училище (статут и рейтинг);

20
Май
2015
РИО

НАЦИОНАЛНО СЪСТЕЗАНИЕ "ГОРСКИ МНОГОБОЙ" ВЕЛИНГРАД, 2015

В периода 7-9.05.2015 година във гр.Велинград се състоя Осмото издание на националното състезание „Горски многобой”, чиито организатори са МОН и ЛТУ-гр.София.

Домакин бе гимназията по горско стопанство „Христо Ботев”, чиято е заслугата националния формат на състезанието да прерасне в международен.