April 2015

14
Апр.
2015
РИО

ПОКАНА

ПОКАНА

за  Областна конференция с представяне на добри практики

„Децата и големият свят” –

посветена на 1-ви юни – Ден на детето -

 гр. Пазарджик – 01, 02 и 03 юни 2015 година

На 01, 02 и 03 юни 2015 година РИО – Пазарджик, съвместно с Община Пазарджик, организират в град Пазарджик Областна конференция с представяне на добри практики  „Децата и големият свят”.

ПОКАНА И ЗАЯВКА ЗА УЧАСТИЕ МОЖЕ ДА ИЗТЕГЛИТЕ ОТ ТУК.

02
Апр.
2015
РИО

"Аз Буки"- акценти в бр. 14

В новия брой четете:

Училище:

Троен тест за родното училище

През 2015 г. участваме в три международни проучвания на уменията на учениците. Резултатите от тях ще покажат как се справят българчетата в сравнение със своите връстници от цял свят. Изследванията са TIMSS, PISA и пилотното издание на PIRLS.

02
Апр.
2015
РИО

СОУ „Д-р Петър Берон“ се гордее с II награда в Международния конкурс „Ден на таланта“

Музикално-театрална студия „Усмивка“ при СОУ „Д-р Петър Берон“, ръководена от г-жа Веска Атанасова,  взе участие в „Ден на таланта“, провел се на 13-14 март в гр. София. Събитието се организира от Министерство на образованието и науката, Международна фестивална програма на детското творчество „Приятели на България“ и Национален дворец на децата. Малките артисти от II Б клас се представиха с изпълнение на детската оперета „Мъдрият тъкач“ на композитора Жул Леви.  За блестящото им участие г-жа Веска Атанасова бе отличена с Втора награда в VIII конкурс за специалисти, работещи в извънкласни и извънучилищни дейности.

27
Апр.
2015
РИО

Приказката „УСПЕХ“ в Гимназия „Ив. С. Аксаков“ остава с отворен край

     Тематичен съвет в Гимназия „Иван С. Аксаков“ обобщи резултатите на училището от четиригодишното участие в дейностите по проект „Училище за себеутвърждаване и подготовка към европейски хоризонти –УСПЕХ“.

29
Апр.
2015
РИО

ВИСОКО ОТЛИЧИЕ

     АЛЕКСАНДРА НИКОЛОВА ГУЛЕВА- ученичка от 9-ти клас в ЕГ "Бертолт Брехт"- гр. Пазарджик се класира на второ място на Националния кръг на олимпиадата по английски език, проведена на 22.03.2015 г. в гр. Варна.