February 2015

05
Февр.
2015
РИО

"Аз Буки"- акценти в бр. 6

В новия брой четете:

Училище:

Физиката е повече от разказ

61 медала са спечелили отборите ни по природни науки миналата година. Отличията са от престижни международни състезания. С подготовката на отборите по астрономия, биология, информатика, математика, математическа лингвистика, физика и химия са ангажирани 70 преподаватели и учени. Тези факти бяха изнесени на Четвъртата годишна среща на българските олимпийски отбори по природни науки с президента Росен Плевнелиев.

12
Февр.
2015
РИО

"Аз Буки"- акценти в бр. 7

В новия брой четете:

Училище:

Математическата в София спечели турнир по физика

Отборът на СМГ „П. Хилендарски“ зае първо място в турнира на младите физици. Националното състезание се проведе в Пловдивския университет. Журито, съставено от преподаватели на Софийския и Пловдивския университет, както и от учени от БАН, определи като първи подгласници на победителите Русенската математическа и първия отбор на Математическата гимназия на Шумен. Вторият шуменски тим и отборът на НПМГ „Акад. Любомир Чакалов“ останаха трети.

25
Февр.
2015
РИО

Стартира XXIII Национален ученически конкурс под надслов „Съединението прави силата“

Стартира XXIII Национален ученически конкурс под надслов „Съединението прави силата“.

В рамките на националната инициатива се организира и конкурс за учители "Мисия учител".

Двата формата предоставят възможност на учениците за творчество и разсъждения за националната идентичност и общочовешките ценности, за споделяне на педагогически опит на учителите от българските училища и извънучилищните педагогически учреждения, от българските държавни училища в чужбина и от българските неделни училища в чужбина.

26
Февр.
2015
РИО

"Аз Буки"- акценти в бр. 9

В новия брой четете:

Училище:

Математиците ни с успех отвъд Океана

Варненски ученици - осми отборно в The Harvard-MIT Math Tournament. Престижното място носи награда за Варненската математическа гимназия "Д-р Петър Берон" в едно от отборните състезания на международната математическа надпревара за ученици, домакин на което тази година е реномираният Масачузетски технологичен институт. При второто участие на България страната ни бе представена от три тима - на Софийската математическа гимназия, ПМГ "Акад. Никола Обрешков" в Бургас и Варненската математическа гимназия.

26
Февр.
2015
РИО

Ученици от СОУ „Д-р Петър Берон“ се срещнаха с режисьора Искрен Красимиров

      Седмица преди националния празник на България в СОУ „Д-р Петър Берон“ гостува режисьорът на новия художествено-документален филм „Ботев: от Голгота към Свобода“ (2014 г.).