December 2014

03
Дек.
2014
РИО

Национална работна среща на лесовъдската колегия в ПГГС "ХРИСТО БОТЕВ"-ВЕЛИНГРАД

    На 28.11.2014г. се проведе работна среща в ПГГС "Христо Ботев" на лесовъдската колегия във връзка с организирането на Националното състезание по горски многобой през месец май 2015 г., на което гимназията ни е домакин и основен организатор.

04
Дек.
2014
РИО

"Аз Буки"- акценти в бр. 49

В новия брой четете:

Училище:

Помощник-учител за децата билингви

Качественото образование трябва да бъде в основата на значимите промени в обществото. До това заключение стигнаха участниците в регионалната кръгла маса в Кюстендил, посветена на ранното отпадане от училище и на младежката безработица. Организатор на събитието е Икономическият и социален съвет на България.

11
Дек.
2014
РИО

"Аз Буки"- акценти в бр. 50

11 - 17декември 2014 г.

В новия брой четете:

Училище:

Традиция, която не остарява

100 години история са отговорност, казва директорът от Крумовград Цветан Терзиев. Ръководеното от него основно училище „Васил Левски“ е наследник на първото школо в града, открито през октомври 1914 г. по инициатива на ученолюбивото дружество „Христо Ботев“. Едва прохождащо в годините след Първата световна война с четири слети отделения, днес в него се учат 970 ученици. Този септември училищния праг прекрачват 83-ма първокласници. До школото пътуват деца и от най-близките крумовградски села.

18
Дек.
2014
РИО

"Аз Буки"- акценти в бр. 51-52

Приготвено от мама и от мен

В столичното 25. ОУ „Д-р Петър Берон” за първи път тази година се организира Бъдник. Тържеството е наречено така в чест на Бъдни вечер и е под надслова „Приготвено от мама и от мен”. Красиво украсените погачи, колачетата, баниците с късметчета, дребните сладки във формата на елхички, тиквеници бяха наредени във физкултурния салон на училището и всеки клас демонстрира кулинарните си постижения. 

Четете повече в бр. 51 – 52

18 декември 2014 г.

Училище:

Бизнесът също подава ръка на отпадащите деца

22
Дек.
2014
riopz

Честито Рождество Христово

Уважаеми директори, учители и ученици,   

     Ден след ден отминава и последният месец в годината. Всички осезаемо усещаме вълшебния коледен дух, който постепенно завладя света, страната ни, нашия град, домовете ни в очакване на святото Рождество Христово.

     Посрещнете с вяра в доброто светлите Коледни празници!