November 2014

04
Ноем.
2014
РИО

"Аз Буки"- акценти в бр. 44

В новия брой четете:

Училище:

Хоро за празника

Учители, които са съвременни будители, номинират вече пета година в столичното 144. СОУ „Народни будители”. Популяризирането на хората на духа от миналото трябва да върви ръка за ръка с популяризиране на техните наследници, убедена е директорката Величка Николова. Училището носи вече 20 години името „Народни будители”, което вплита в себе си историите на всички будители – вчерашни, днешни и утрешни.

 

Четете повече в бр. 44

          30 октомври – 5 ноември 2014 г.

12
Ноем.
2014
РИО

Ползотворна и качествена обмяна на опит в сферата на горското и ловно стопанство

В дните от 27 до 31.10.20124 год. В ПГГС „Христо Ботев“ -Велинград се проведе планирано обучение на ученици от Шумарската школа-гр.Кралево, р.Сърбия.

13
Ноем.
2014
РИО

"Аз Буки"- акценти в бр. 46

Училище:

Изкуството не е почивка

А часовете все по-малко, алармира Евгени Серафимов – преподавател по изобразително изкуство в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в Кюстендил и носител на тазгодишната награда „Константин Величков“. „Обикновено в училище изобразителното изкуство се смята за разтоварващ предмет. Несериозно е изкуството да бъде почивка от останалите дисциплини“, казва той. Преподавателят е и противник на общоевропейската тенденция на изкуствата да се набляга само в извънкласните дейности, а часовете в редовната програма да стават все по-малко.

20
Ноем.
2014
РИО

"Аз Буки"- акценти в бр. 47

В новия брой четете:

Училище:

Златото на България

България има олимпийски медали по физика колкото Франция и Англия, взети заедно. Талантите на двете страни се подготвят под зоркото око на учени от Оксфорд и Кеймбридж, а нашите – от признатия от всички Учител с главна буква – Тео. Подготвя ги в порутени сгради, понякога просто така, под сянката на някое дърво. Теодосий Теодосиев може да е марка в образованието, да има школа, но досега нямаше най-важното – подкрепата от обществото. На поредното си заседание Правителството обеща съдействие талантите на България да се подготвят в подходяща среда.

27
Ноем.
2014
РИО

"Аз Буки"- акценти в бр. 48

В новия брой четете:

Училище:

Бъдете реалисти и искайте невъзможното

Това сподели с учители, ученици, общинари в Казанлък просветният министър проф. Тодор Танев.