October 2014

03
Окт.
2014
РИО

5 октомври - Международен ден на учителя

Уважаеми колеги учители!

          Поздравявам Ви с международния ден на учителя!

         За всеки човек пътят към знанието започва с УЧИТЕЛЯ, затова нека на този ден всички учители почувстват силата на безкористната детска обич и респектиращото уважение на обществото. Това е заслужената награда за отдадеността, всеотдайността  и професионализма.
         С вяра в значимостта на професията, която запалва страстта към знанието и създава достойни хора и пълноценни личности, с чувството за принадлежност към учителската общност по света продължавайте напред окрилени и вдъхновени!

Валентина Кайтазова

Началник на РИО - Пазарджик

13
Окт.
2014
РИО

"Аз Буки"- акценти в бр. 41

В новия брой четете:
Училище:
Талантът да привличаш млади учители
13
Окт.
2014
РИО

Филологическият факултет на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски" открива обучение в две магистърски програми.

     Филологическият факултет на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски" открива обучение в две магистърски програми за повишаване и придобиване на учителска квалификация в културно-образователна област „Български език и литература: "Образованието по български език и литература в средното училище" и "Учител по български език и литература (за неспециалисти)".

Магистърска програма „ОБРАЗОВАНИЕТО ПО БЪЛГАРСКИ ЕЗИК И ЛИТЕРАТУРА В СРЕДНОТО УЧИЛИЩЕ"

ПРОФЕСИОНАЛНО НАПРАВЛЕНИЕ: Педагогика на обучението по...

ОБРАЗОВАТЕЛНО КВАЛИФИКАЦИОННА СТЕПЕН: магистър

ПРОФЕСИОНАЛНА КВАЛИФИКАЦИЯ: учител по български език и литература

ФОРМА НА ОБУЧЕНИЕ: редовна

20
Окт.
2014
РИО

"Аз Буки"- акценти в бр. 42

16 – 22 октомври 2014 г.

 

В новия брой четете:

 

Училище:

 

Всеки иска да е капитан

 

Най-много деца искат да учат за капитани във Варненската морска гимназия. „Свети Николай Чудотворец“ подготвя специалисти в целия спектър на морските професии – от капитани до корабни механици и електромеханици, пристанищни служители и корабостроители. Те трябва да отговарят не само на българските държавни стандарти, но и на Международната морска конвенция, по която България е страна. Затова учебните планове покриват и нейните изисквания.

27
Окт.
2014
РИО

Откриване на компютърен център в град Стрелча

     На 16 октомври 2014г. в сградата на СОУ „Св. св. Кирил и Методий“- гр.Стрелча бе открит компютърен център, състоящ се от два компютърни кабинети.

     Центърът е изграден по съвместен проект на училището и Фондация „Америка за България“ и е на обща стойност над 20 000 лева, включително собствено финансиране.

     Учениците и учителите, наследници на 75 годишната Стрелчанска гимназия ще ползват 20 лаптопа, интерактивна дъска и два мултимедийни проектора.

     Радостта от събитието бе споделена от представители на Фондация „Америка за България“, Регионален инспекторат по образованието - Пазарджик, кмета на община Стрелча, общински служители, родители, бивши и настоящи ученици.

31
Окт.
2014
РИО

Покана към всички учители да се включат в кампанията „Учител-будител във виртуалното пространство 2014“

     Във връзка с предстоящия Ден на народните будители Националният център за безопасен интернет в България организира кампания сред българските учители за провеждане на урок, свързан с правилата в интернет света. Кампанията носи името „Учител-будител във виртуалното пространство 2014“ и е насочена към всички педагози от начален до горен курс.