March 2014

05
Март
2014
РИО

ПРАЗНИКЪТ НА СВОБОДАТА В СОУ „Д-Р ПЕТЪР БЕРОН”

         „Да, на световната карта Тя е съвсем малка, но... в сърцата ни е безгранична!” – тези думи за родината, изречени в навечерието на Националния празник, се превърнаха в мото на тържественото му отбелязване в СОУ „Д-р Петър Берон”. И тъй като това е един от дните в официалния ни календар, за които от особено значение е именно приемствеността – на идеалите, на родолюбието, на почитта към героите, в празника взеха участие деца на различна възраст.

09
Март
2014
РИО

Гордост за Математическа гимназия „Константин Величков” - Пазарджик

Към Института по математика и информатика на БАН през 2000-та година е учреден Ученически институт по математика и информатика, в който известни български математици работят с талантливи ученици от цяла България.
10
Март
2014
РИО

ЗАЯВЛЕНИЯ ЗА ЯВЯВАНЕ НА ДЪРЖАВНИ ЗРЕЛОСТНИ ИЗПИТИ СЕ ПОДАВАТ ОТ 10 ДО 21 МАРТ 2014 г.

   Учениците, които ще се явяват през майската сесия на държавни зрелостни изпити (ДЗИ), трябва да подадат заявления за допускане до изпити между 10 и 21 март 2014 г. Заявленията се подават в училищата, където се обучават дванадесетокласниците.

12
Март
2014
РИО

РИО - Пазарджик се включва в 13-то издание на "Мениджър за един ден"

   Мениджър за един ден” е най-дългоочакваното и популярно от всички събития на Джуниър Ачиийвмънт България. Тази година инициативата се провежда  на 12 март 2014 г.

   "Мениджър за един ден" промотира метода на учене чрез практика и насърчава връзката между бизнеса и образованието. Това е и най-директният  подход на Джуниър Ачийвмънт България за среща на младите хора с реалния бизнес.

17
Март
2014
РИО

ПРЕССЪОБЩЕНИЕ

    В периода 17.03.2014 г. – 23.03.2014г. РИО – Пазарджик посреща делегация от Република Турция. Тя се състои от служители на  Регионален директорат на образованието в гр. Карабюк, Основно училище в гр. Карабюк, Анадолската гимназия - гр. Сафранболу и Регионална дирекция на околната среда и градското планиране - гр. Карабюк. Визитата е в изпълнение на дейностите по проект  Регионално партньорство по секторна програма „Коменски”, на програма „Учене през целия живот”, на тема „Екологичното образование - стъпка към бъдещето на нашата планета”.
26
Март
2014
РИО

ПРЕССЪОБЩЕНИЕ

    В периода 17.03.2014 г. – 23.03.2014г. РИО – Пазарджик посрещна служители на  Регионален директорат на образованието в гр. Карабюк, Основно училище в гр. Карабюк, Анадолската гимназия - гр. Сафранболу и Регионална дирекция на околната среда и градското планиране - гр. Карабюк.
26
Март
2014
РИО

КАРИЕРНИТЕ КОНСУЛТАНТИ - С МЕЖДУНАРОДНО ПРИЗНАТИ СЕРТИФИКАТИ

           На 26.03.2014г., в голяма зала на Регионалния инспекторат по образованието - Пазарджик, началникът, госпожа Валентина Кайтазова, връчи официално международни „GSDF” сертификати на кариерните консултанти от Център за кариерно ориентиране – Пазарджик.
          С този акт шестимата служители официално ще получат правото да упражняват професията кариерни консултанти в областта на кариерното ориентиране. Те са част от 150-те специалисти, работещи в центровете по кариерно ориентиране на територията на страната.