February 2014

03
Февр.
2014
РИО

І НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС ЗА ИНОВАТИВНИ ИДЕИ “ЕНЦИКЛОПЕДИЯ НА ЗАБАВЛЕНИЯТА”

Фондация “Институт за информални иновации” (ИИИ) със съдействието на Министерство на образованието и науката, РИО София-град, Синдикат на българските учители, Столична библиотека, БНР и в. “Учителско дело” организира

І Национален конкурс за иновативни идеи “Енциклопедия на забавленията”.

 

Конкурсът е посветен на 230 години от започването и 180 години от завършването на „Методична енциклопедия“ в 166 тома (1782–1832) и 240 години на „Енциклопедия или речник на науките, изкуствата и занаятите“,  създадена под ръководството на

Дени Дидро в 17 тома.

06
Февр.
2014
РИО

Школа - трамплин за бъдещи учени. Защо не и от Пазарджик!

            Международната лятна научноизследователска школа за ученици Research Science Institute (RSI) се организира от американския Център за върхови постижения в образованието (CEE). Всяко лято в кампуса на Масачузетския технологичен институт се събират над  80 средношколци от САЩ и от около 20 страни от Европа, Азия и Австралия. Там, в продължение на 6 седмици,  те разработват научен проект под ръководството на изявени учени - професори и докторанти от MIT, Харвард и други университети в района на Бостън.

14
Февр.
2014
РИО

ПРАЗНИК НА ЛОЗАТА- МЛАДОСТ, ЛЮБОВ И ВИНО

Тракийската низина празнува! В началото на февруари земята тръгва по своя път към пролетта и лятото. Тържествуват животворните сили! Днес е денят Трифон Зарезан – празник на лозата. Празнува и Професионалната гимназия по селско стопанство „Царица Йоанна”- гр. Пазарджик, бъдещите професионалисти от специалност „Лозаровинарство”.

Гост на тържеството бе г-жа Валентина Кайтазова – Началник на РИО – Пазарджик, която поздрави всички присъстващи и прочете поздравителен адрес от Министъра на земеделието и храните проф. Димитър Греков. Поздрав отправи и инж. Г. Гатев – директор на гимназията.

18
Февр.
2014
РИО

141 години от обесването на Васил Левски

Млади оратори от ЕГ „Бертолт Брехт”
произнасят пламенни речи
по повод 141-та годишнина от обесването на Васил Левски

       В навечерието на 19 февруари, датата, с която свързваме пътя към безсмъртието на апостола на българската свобода - Васил Левски, в зала „Маестро Георги Атанасов”, ученици от ЕГ „Бертолт Брехт” – град Пазарджик, произнесоха пламенни речи, чиито теми бяха мисли, изказани от великия българин и интерпретирани в контекста на нашето съвремие.