May 2013 | РУО- Пазарджик             АКТУАЛНО

May 2013

20
Май
2013
РИО

Отново достойно представяне на Националната олимпиада по информационни технологии – Монтана’2013

За поредна година ученици от област Пазарджик, запазвайки традицията от последните четири години,  защитиха традиционно силно своите проекти в областта на информационните технологии.

Възпитаниците на Математическа гимназия „Константин Величков”- гр.Пазарджик и СОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ гр.Велинград демонстрираха знания, умения и майсторство на Единадесетата Национална олимпиада по информационни технологии, проведена в град Монтана от 13 до 15 май 2013г.

20
Май
2013
РИО

Немски езикови дипломи за учениците от ЕГ „Б.Брехт“

На 8.05.2013 година в Художествената галерия на Исторически музей Пазарджик 31 ученици получиха своите езикови дипломи, удостоверяващи ниво В2-С1 на владеене на немски език, в съответствие с общоевропейската езикова рамка, и осигуряващи директен достъп до университетско обучение в Германия и Австрия.

Гости на тържеството бяха г-жа Боева и г-жа Полищук от РИО Пазарджик, училищното ръководство, учители и родители.

Дипломите връчи г-жа Фрьомер, представител на Централната служба за обучение в чужбина на конференцията на министрите на културата на германските провинции.

30
Май
2013
РИО

Национален кръг на Третото състезание по правопис на английски език “Spelling Bee”

На 11 май 2013 г.  в зала “Мусала” на  хотел “Хилтън”  в София се проведе националния кръг на Третото състезание по правопис на английски език “Spelling Bee”. Събитието бе открито  в 11:00 часа от нейно превъзходителство Марси Рийс, посланик на САЩ в България.