April 2013

01
Апр.
2013
РИО

Ден на професията в ПГГС „Христо Ботев”

В навечерието сме на предстоящата Седмица на гората , която тази година ще се проведе под мотото : „Гората и ние” . Това е повод за редица публични изяви на ПГГС „ Христо Ботев”, Велинград, най-значимата от които е организираният Ден на професията на 27.03.2013г.

16
Апр.
2013
РИО

Заслужена награда

Теодора Георгиева  от ІV А клас при СОУ „Петър Берон” спечели първо  място в националния кръг на Националното състезание по музика „Ключът на музиката”, побеждавайки над 900 участници. Тя получи наградата си от д-р Елена  Търничкова, главен експерт по музика в Министерството на образованието, младежта и науката, която й връчи почетна грамота,  статуетка и енциклопедия.

18
Апр.
2013
РИО

ЕГ“Бертолт Брехт“ с лауреат на националната олимпиада по немски език

Амбициозното си отношение към изучаването на чужди езици показаха ученици, изучаващи немски, английски и френски езици, които традиционно през последните години завоюват престижни челни места в националното класиране.

Тази година Лауреат на националната олимпиада по немски език е Никол Николова – 12в клас, а престижното второ място, само на половин точка от победителя сред десетокласниците, зае Стоян Бенев – 10а клас.

24
Апр.
2013
РИО

Първо място за отбора на Дриновци в Национално ученическо състезание „Природата – наш дом“

На 18 април 2013 г. в гр. София седмокласниците от ОУ „Проф. Марин Дринов“ - Екатерина Чуклева, Ивайла Кукова и Надежда Бакърджиева с ръководител Мария Игнатова заеха първо място в Националното ученическо състезание „Природата - наш дом“, организирано от МОМН и Национален дворец на децата. Състезанието е посветено на 22 април - Ден на Земята.

30
Апр.
2013
РИО

Състезание по правопис на английски език

За първа година учениците от ОУ ,,Христо Смирненски” град  Пазарджик участват  в  организираното  от фондация  ,,Америка за България” под патронажа на Министерството  на образованието, младежта  и науката  състезание  по правопис на  английски език.

До национален финал от област Пазарджик достигна   ученикът от ОУ ,, Христо Смирненски”- град Пазарджик -  Иван Дянков.

30
Апр.
2013
РИО

На 16.03. 2013 г в София се проведе национален кръг на състезанието по английски език на Асоциацията на Кембридж училищата в България

На 16.03. 2013 г  в София се проведе национален кръг на състезанието по английски език на Асоциацията на Кембридж училищата в България . Ученици от гр. Пазарджик се представиха достойно като защитиха: