November 2012

12
Ноем.
2012
riopz

V Национално състезание по ключови компетентности по природни науки (физика, химия, биология) 17-18 ноември, гр. Пазарджик

На 17-18 ноември в гр. Пазарджик ще се проведе V Национално състезание по ключови компетентности по природни науки (физика, химия, биология). Право на участие имат всички ученици от страната, които през настоящата учебна година се обучават в V, VІ, VІІ, VІІІ, ІХ клас на ОУ, СОУ, гимназии без интензивно изучаване на чужд език, както и в VІІІ, ІХ, Х клас на профилирани гимназии и паралелки в гимназии и СОУ с интензивно изучаване на чужд език, които проявяват задълбочен интерес към учебните предмети от културно-образователната област „Природни науки и екология” – човекът и природата, физика и астрономия, химия и опазване на околната среда, биология и здравно образование.
12
Ноем.
2012
riopz

Участие в национален фестивал “ Наука на сцената “ град Севлиево 2012 г.

От 26 до 28 октомври 2012г. в град Севлиево се проведе национален фестивал “Наука на сцената”, където взеха участие над 80 различни отбора.

Оценяването се проведе в три направления:

 

11
Ноем.
2012
riopz

На 1 и 2 ноември в „ Новотел” Пловдив се проведе заключителния етап на конкурса „Иновации в управлението” по Национална програма „ Квалификация” 2011-2012г.

В него 10 отбора, номинирани след втория етап на конкурса, трябваше да защитят с кратка презентация в рамките на 15 мин., разработената от тях иновация.

Отборът от регион Пазарджик в състав:

Александра Полищук- ст.експерт ОСО в РИО Пазарджик;

Даниела Кемчева- директор на ОУ „Проф.Ив.Батаклиев” гр.Пазарджик;

27
Ноем.
2012
riopz

ПРЕГЛЕД НА УЧИЛИЩНИТЕ ХИМНИ

На 23.11.2012 г. СОУ „Георги Брегов" - Пазарджик, бе домакин на първия в област Пазарджик Преглед на училищните химни. Музикалното събитие се проведе по инициатива на РИО-Пазарджик и СОУ „Георги Брегов", в което се изучава профил „Музика".

Целта на прегледа е популяризиране на училищните химни, които като музикални символи на съответните училища са се превърнали и в знак за тяхната идентичност.

27
Ноем.
2012
riopz

Две златни отличия за народните певци от Общински детски комплекс-Пазарджик

Формация за автентичен фолклор при Общински детски комплекс-Пазарджик се завърна с две големи награди от Първия фестивал за музикално и танцово изкуство „Пиленце пее - 2012”, по повод 75-годишнината от рождението на голямата българска народна певица Надка Караджова, провел се в град София на 24.11.2012г.